Onze installaties

Gebouwd met

Geheel prefab, comfortabel en toch zeer duurzaam

De installatie in de iBuild woningen is opnieuw uitgevonden.  De gehele installatie wordt in de modulefabriek geprefabriceerd in leidingschachten. Deze leidingschachten komen volledig gemonteerd en voorzien van de installatie-onderdelen naar de bouw.

Tijdens de montage van de woning worden deze onderdelen eenvoudig op elkaar geplaatst en aangesloten.

Alle onderdelen die in de modulefabriek gemaakt worden, verlaten de fabriek pas nadat ze uitvoerig getest en ingeregeld zijn. Dit scheelt veel tijd op de bouwlocatie en geeft minder storingen tijdens de montage.

Ook het hart van de verwarmingsinstallatie wordt volledig in de fabriek geproduceerd en in één hijsbeweging in de woning geplaatst. De installatie is dan al getest en op druk gezet. Zo is ook het in bedrijf stellen van de verwarmingsinstallatie een fluitje van een cent.


Ook de elektra-installatie hebben we volledig vernieuwd! In onze woningen werken we met slimme woningverlichting. Dit betekent dat deze zowel met een schakelaar bediend kan worden, maar ook via een app op uw telefoon of tablet.

Basisinstallatie

De basisinstallatie in de iBuild-woningen bestaat uit een All-electric luchtwarmtepomp van Nefit Bosch. Het buitendeel is speciaal ontwikkeld voor schuine daken en heeft de vorm van een schoorsteen, waardoor deze een toevoeging is aan de uitstraling van de woningen.

De buitenunit is zeer stil in vergelijking met de meeste andere warmtepompen. Dit komt onder andere door het innovatieve ontwerp van de ventilator met verticale uitblaasrichting. 

Naast de verwarmingsinstallatie is de woning voorzien van een energiezuinig ventilatiesysteem met warmteterugwinning. 

De gehele installatie bevindt zich op zolder en wordt uit de fabriek in een zogenaamde skid (één installatie) geleverd en geplaatst. 

 

Nefit Bosch monoblock-buitendeel

Hiernaast ziet u het buitendeel van de Nefit Bosch All-electric luchtwarmtepomp. Het buitendeel is speciaal ontwikkeld zodat hij er uitziet als een schoorsteen en blaast zijn lucht naar boven uit. Hierdoor is het buitendeel stiller dan de andere systemen die op de markt zijn en wordt hinder naar de omgeving voorkomen. 

 

Nefit Bosch monoblock-buitendeel (exploded)

Hiernaast vind u een exploded foto van de All-eletric luchtwarmtepomp. Dit geeft een beeld van de opbouw van het buitendeel van de warmtepomp. 

 

Prefab Skid

Deze samengestelde skid wordt volledig in de fabriek vervaardigd. De skid is voorzien van het verwarmingsapparaat (binnendeel van de All-eletric luchtwarmtepomp), de WTW-unit, de boiler en overige componenten. Voordat de skid de fabriek verlaat, is hij volledig getest en in het werk zal deze dus alleen nog maar gekoppeld worden. 

Innovatieve Elektrische installatie

De elektrische installatie is voor deze woningen specifiek bedacht. In onze woningen wordt gewerkt met slimme woningverlichting. Dit betekent dat deze met een schakelaar bediend kan worden, maar ook via een app op uw telefoon, tablet of zelfs uw stem.

Dit geeft een geheel nieuwe beleving in het gebruikersgemak. Naast het schakelen van de verlichting kunnen diverse verlichtingsscènes gemaakt worden, kan de verlichting slim aan- of uitgeschakeld worden en is de verlichting vrij uit te breiden.

De basis van deze installatie wordt door ons aangebracht, de keuze en aanschaf van de verlichtingsarmaturen is aan de koper of eindgebruiker van de woning. Ook kunnen er verschillende accessoires worden toegevoegd.

 

Philips Hue verlichting

De verlichting in de iBuild woningen is gebaseerd op het Philips Hue systeem. Door onze samenwerking met Philips Hue kunnen wij de basis van de slimme verlichtingsinstallatie aanbrengen. Hierna kan deze naar eigen inzicht van de bewoner geheel gepersonaliseerd kan worden. 

 

Bediening via stem of app

De verlichting kunt u zelf programmeren met de Philips Hue app. Het is mogelijk om eigen scènes en automatische instellingen te maken. Ook is het mogelijk de verlichting met uw stem te besturen. 

 

Slimme accessoires

De wandschakelaars en de basismoduele van het Philips Hue systeem worden meegeleverd met de iBuild-woning. Daarnaast is het systeem met alle componenten van Philips Hue uit te breiden. Van extra schakelaar, bewegingsmelders tot een spraakassistent.

 

Verlichting

De iBuild-woning wordt geleverd met verhuisverlichting per verblijfsruimte. De uiteindelijke verlichtingsarmaturen dient de eindgebruiker zelf te verzorgen. Hiervoor wordt vanuit iBuild een inlog voorzien bij Philips Hue waarmee tegen aantrekkelijke prijzen naar ieders smaak de verlichting uitgekozen kan worden. 

Optionele PVT-installatie

Het is mogelijk om in plaats van de Nefit All-eletric warmtepomp te kiezen voor een PVT-systeem van Qsilence. 

Het PVT-systeem is een nieuwe manier van energie opwekken waarmee de woning is voorzien van zonnepanelen die zowel elektriciteit als warmte opwekken door middel van de zon. 

Het verschil met de luchtwarmtepomp is dat het PVT-systeem niet over een buitenunit beschikt en dus geen geluid veroorzaakt buiten de woning. 

 

Hoe werkt het PVT systeem

De energie wordt opgewekt door middel van het PVT-paneel. De voorkant van een Qpanel PVT-paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen en de achterkant van de PVT-panelen wekken warmte op. Deze duurzame stroom en warmte gebruikt de warmtepomp voor het verwarmen van de woning en de warmwaterboiler. Het paneel haalt energie uit zon, regen en wind. Het werkt ook nog eens 24/7 en vier seizoenen lang!

 

Qbooster PVT warmtepomp

De warmte uit de Qpanel PVT-panelen wordt met de Qbooster opgewaardeerd naar de juiste temperatuur voor de verwarming van de woning en het douchewater. De Qbooster is slim en past het vermogen aan op de vraag om warmte zodat comfort gegarandeerd is. 

 

24/7

Van de opgewekte warmte wordt 70% aan de buitenlucht onttrokken en 30% uit zonlicht. Zelfs op donkere regenachtige dagen is het systeem aan het werk.

 

Hoe werkt het PVT systeem

De energie wordt opgewekt door middel van het PVT-paneel. De voorkant van een Qpanel PVT-paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen en de achterkant van de PVT-panelen wekken warmte op. Deze duurzame stroom en warmte gebruikt de warmtepomp voor het verwarmen van de woning en de warmwaterboiler. Het paneel haalt energie uit zon, regen en wind. Het werkt ook nog eens 24/7 en vier seizoenen lang!

PVT-paneel
Qbooster
PVT-panelen
Werking PVT-systeem

Wij werken samen met

Samenwerkingen

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookies om door te gaan.
configurator

Configurator

Start hier met bouwen